Wednesday, 14 September 2011

Teeserviisi/ tea set

Kerran tai kahdesti aiemmin olen puhunut teestä, tässä blogissa. Nyt ajattelin että on kolmannen kerran aika. Tällä kertaa emme kuitenkaan keskity teelaatujen eroavaisuuksiin tai parhaimpaan haudutuslämpötilaan vaan teekaluston ihmeelliseen maailmaan. Teekalustoja on monenlaisia. Omat suosikkini ovat hyvin klassisia ja koristeellisia mutta modernejakin versioita löytyy.

I have talked of tea one or two times before, but now I felt it was a time for a third visit to the subject. This time however we shall not discuss different varieties or the correct tempatures. No, today we shall discuss tea sets. There are many different types of tea sets. My personal favorites can be discribed as classic and romantic and maybe a bit frivolous but there are modern options.

Teekaluston alku on teekannussa. Teekannu on useimmiten matala ja pyöreä. Korkeat kannut on tarkoitettu kahville tai kaakaolle mutta jos mallista pitää niin mikään ei nykypäivänä estä käyttämästä sellaista. Paras teekannu on posliinia vaikka rikkaissa perheissä käytettiinkin hopeaa entisaikaan. Posliini ei anna teelle mitään lisämakua ja kestää kuuman veden vaikutukset hyvin. Myös lasinen kannu on erinomainen valinta materiaalinen suhteen.

The beginning of a tea set is a tea pot. Tea pots are mostly shallow and roundly shaped. Those high pots are most often used with coffee or hot chocolate, but if this model pleases your eye, nothing prevents you from using it with tea too. Best teapot is made out of porcelain, even if the fine families of old used silver. Porcelain does not give any excess flavours and takes the effects of hot water well. A glass pot is also a good option.Teekannun jälkeen teekupit ja tassit ovat tärkeimpiä osasia teekalustossa. Kupit voivat kaikki olla samanlaisia tai ihastuttavaan, Hullun hatuntekijän tapaan, kaikki erilaisia mutta kuitenkin omituisen yhteensopivia. Kuppien tärkein tehtävä on miellyttää omistajaansa.

After the pot, the most important part of a tea set are the teacups and their saucers. The cups can be matching to the point of obsession or frivoulously different and yet charmingly compatible (as mad hatter´s). The most important task of the cups is to please theyr owner.

Mustaa ja apiloita/ Black with clovers

Pientä ja suloista/ Dainty and petite

Klassikko / The classic

Lisää ruusuja/ more roses


Teekuppien ja pannun jälkeen on jo mahdollisa nauttia teetä huomattavan hienostuneesti mutta niiden keräämisen jälkeen lienee turhaa lopettaakkaan. On mahdollista hankkia sokerikkoja, kermanekkoja, teelusikoita, leivoshaarukoita, tarjoiluastioita, leivoslautasia, sokeripihtejä, teesiivilöitä ja niin edelleen. Teekaluston keräämien on loppumaton tehtävä ja ainakin minä nautin siitä suuresti.

After teacups and a pot one will be able to have tea with much elegance and grace but at this point who would stop collecting! There are endless possibilieties with sugar dishes, creamers, tea spoons, dessert forks, serwing dishes, food saucers, sugar tongs, tea streamers and so on. Collecting a tea set is an endless mission, which I enjoy greatly.


Kiitos että jaksoit lukea.

Thank you for reading.

Mademoiselle Parapluie

5 comments:

 1. Hihii, ihana postaus<3! En tiedä mitä olet ennen teestä kirjoittanut, koska liityin vasta äskettäin lukijaksi ihanaan blogiisi...mutta jos et vielä ole kirjoittanut niin ehkä saamme vielä joku päivä kuulla jostain teen kanssa syötävistä söpöistä leivoksista yms.? Minusta olisi ainakin tosi kiva kuulla mitä sitä nautiskelet teen kera ja mikä on paras herkku teen kanssa otettavaksi:)?

  Ihanat muuten nuo ruusu kupit ja kannu<3.

  Hauskaa viikon jatkoa ja muista juoda paljon teetä, Iris

  ReplyDelete
 2. Iris: Kiitos. Olen suunnitellut kirjoittavani jotain teeleivoksista ja herkuista joita nautin teen kanssa. Se on itseasiassa teehen liittyvän sarjani seuraava postaus.

  Ruusukannu on tosiaan tosi ihana mutta oma suosikkini näistä on mustavalkoinen kannu.

  Kiitos ja tulen varmasti juomaan paljon teetä.

  ReplyDelete
 3. Uih, arvostan tällaisia postauksia! Varsinkin tuo mustavalkoinen teekannu on ihana ja tekisin hassuja asioita tuollaisesta lemmikkikuvioisesta jaappanialaisesta teekuppisarjasta...

  ReplyDelete
 4. Teeaiheiset postauksesi ovat aivan ihania!
  Tee kuuluu ehdottomasti omiin suosikkijuomiini, joten on mukava lueskella nippelitietoa aiheesta.

  Oma suosikkini noista oli ehdottomasti tuo mustavalkoinen teekannu.

  Komppaan Iiristä siitä, että teeherkkupostaus olisi mukavaa luettavaa :).

  ReplyDelete
 5. Kaino: Me molemmat tekisimme. tsin olen melko tyytyväinen kuppeihini. Olen siirtynyt vaheeseen osta kaikkea muuta teehen liittyvää. Tällä hetkellä hakusessa antiikkisiivilä.

  Lumira: Kiitos. Herkkupostaus on kyllä tulossa.

  ReplyDelete