Wednesday, 18 February 2009

Suuri kenkämerkintä
On suuren kenkämerkinnän aika! Aloitan sen kunniakkaasti antiikkikengillä jotka kuvasin Tampereen Vapriikin kenkämuseossa. Tuon tyylisiä kenkiä käytän itsekin paljon.

Erinomainen esimerkki kyseisestä tyylistä on kenties vanhin kenkäparini. Ostin ne kirpparilta eurolla ja olen saanut selville että ne on valmistettua ennen sotaa. Grand maman muistaa käyttäneensä samantapaisia kun oli teini-iässä.

Näiden jalkaan saaminen on muuten rasittavaa koska vetoketjuista ei ollut tuolloi tietoakaan vaan nämä kaunokaiset pitää nyörittää. Yhdessä larpissa minulla oli nämä jalassani. Kyseisen larpin pelipaikan mökkiin ei saanut tulla kengät jalassa joten vietin sitten aikaa nyörittämällä näitä auki ja kiinni ja auki. Seuraavaan larppiin en mennyt niin turella asenteella vaan laitoin jalkaani järkevät vetoketjulliset kengät.

Eritoten pidän näissä kengissä vanhan ajan hegestä joka niistä loistaa. Ne ovat myös klassiset malliltaan ja sopivat monenlaisten asujen kanssa.

Se pitää vielä sanoa että koron asettelu ei ole aivan niin hyvä kuin voisi olla mutta kuitenkin siedettävä. Yleensä suosin näitä syksyisin ja keväisin koska niissä ei ole vuorta mutta ne ovat liian kuumat kesäsäähän.

Nämä kengät ostin vanhojen tansseja varten kun, opettajani ei hyväksynyt kauniita pieniä pistokkaitani. Niissä on kymmenen sentin korot ja melko terävä kärki. Malli on jälleen melko klassinen ja sopii moneen menoon. Käytin näitä muun muassa 20-luvulle sijoittuvassa larpissa.

Mukavinta näissä kengissä on ehdottomasti tuo remmi. T-remmi on minusta erityisen ihana koska, vaikka se onkin klassinen, niin siinä on tiettyä persoonallisuutta.

Käyttömukavuudesta sen verran että jossain vaiheessa päivää varpaita alkaa särkeä koska kärki on tosiaankin melko terävä. Korkojen ollessa kyseessä kantapäätkin saavat osansa tuskasta.

Tässä ovatkin uusimmat kenkäni eli kaikkien tuntemat rokcing horse-kengät. Ne on suunnitellut Vivienne Westwood, mutta minun ovat kylläkin kopiot Double Deckeriltä. Nämä ovat yhdet kolmesta varsinaisista lolikenkäpareistani.

Pidän eritoten siitä että näillä kykenen seisomaan varpaankärjilläni ja se saa sääreni näyttämään ihanan pitkiltä.

En ole vielä päässyt testaamaan rokkiponejani ulkona koska maa on ihan lumessa enkä halua riskeerata niiden puista pohjaa. Tosin Kukkaisvaras öljysi ne joten niiden pitäisi olla kosteuden kestävä. No parempi kuitenkin odottaa kevättä.

Kesällä tahdoin välttämättä hankkia punaiset kengät ja nämä olivat ainoat oikean sävyiset. Ne ovat kirkkaanpunaiset "miesten" nahkakengät noin senttimetrin korolla. Kirkkaanpunainen nahka on aika siistiä vai mitä.

Maksoin näistä muuten uskomattoman vähän nahkakengiksi.

Nämä kengät ovat ihastuttavan mukavat jalassa. Ne eivät paina, eivätkä hierrä, eivätkä todellakaan hiosta. Lisäksi ne mukailevat jalan liikkeitä erinomaisen joustavasti. Sitäpaitsi punaiset kengät ovat ehdoton hankinta joka tytölle.

Nämä ovat varmaan kalleimmat kenkäni. Ne ovat nahkaiset Gaborin nilkkurit keskikorkealla korolla ja äitini osti ne minulle talvikengiksi viime vuonna. Onneksi ne olivat alennuksessa.

Pidän näistä eritoten koska ne ovat varreltaan niin kapeat että asettuvat nilkkaani nätisti. Lisäksi ne ovat noinkin kapeiksi koroiksi uskomattoman mukavat jalassa. Kyllä Gabor osaa.

Näitä kenkiä on jouduttu juoksuttamaan suutarilla koska käytän niitä niin paljon että vetoketjut ja korkolaput kuluvat lähes jatkuvasti. Eihän se kallista ole mutta on ärsyttävää että lempikengät ovat jatkuvasti suutarilla.

Viralliset tappokorot ja viralliset twinpopot myös. Mademoiselle Friandise varmasti ymmärtää tietyt antipatiat joita tunnen näitä kenkiä kohtaan. Nämä ovat kulkeneet mukana niin kesänriennoissa kuin Tsukiconissakin ja aina jalat ovat olleet kipeät jälkeen päin.

Pidän kuitenkin siitä että nämä ihanuudet pidentävät sääriäni mitä hurmaavimmalla tavalla. Myös peeptoe on lähellä sydäntäni koska se on yksinkertaisesti käsittämättömän suloisen näköistä.

Tsukiconissa nämä jalkineet saivat kruunukseen valkoisen silkkiruusun ja satiininauharusetin remmikseen. Ne olivat oikein nättinä.


Nämä on ensimmäiset lolikenkäni. Ostin ne Morticiasta ja sain 50% alennusta koska, ne olivat seisoneet siellä ties kuinka kauan odottaen sopivan kokoista jalkaa.

Näissä kengissä on ihanat ristiinmenevät remmit nilkan ympärillä. Myönnän että remmit ovat yksi kenkiin liittyvistä pakkomielteistäni.

Surullista kyllä Demonian lesti on hivenen huono ja kengät ovat pitemmän päälle ikävät jalassa. Mutta jos tarkoitus on istua niin ne ovat todellakin viehättävät jalkineet. Lisäksi ne tekevät nilkoista ihanan sirot vaikka yleensä remmikengät vaikuttavat päin vastoin. Tai sitten minulla on oikeasti hirvittävän kapeat nilkat.


Tässä ovat kolmannet nauhakenkäni. Kukkaisvaras osti ne minulle joululahjaksi ja vaihdoin niihin satiiniset nauhat antaakseni niille lisää ilmettä.

Viktoriaanistyyliset saappaat ovat minusta ihania ja nämä ovat jo kolmas parini. Pidän näistä eritoten korkojen takia. Ne kaartuvat kivasti ja olen aina pitänyt kaarista.

Tällä hetkellä nämä kengät viettävät aikaansa korjattavien pinossa koska niiden vetoketju on jo mennyt huonoksi. Aion kuitenkin korjauttaa ne pikimmiten.

Ja sitten esittelen teille kiiltävät kenkäni. Näissä on kohtuullisen matalat kiilakorot ja ne ovat yllättävän mukavat jalassa. Ostin nämä itse koska minun teki niitä hirveästi mieli. Ne ovat Andiamon (Kirjoitettiinko se noin?) mallistoa.

Pidän niistä koska ne ovat ihan hirveän kiiltävät ja niissä on (taas) nilkkaremmi. Niihin voi myös asentaa erilaisia kenkäklipsejä jos haluaa lisätä söpöysvaikutelmaa.

Nämä ovat muuten yllätävän hyvät jalassa ja sopivat erinomaisesta shoppailuun kaupungilla. Tykkään käyttää niitä eritoten samettihameeni kanssa, koska pidän mattapintaisen sametin ja kiiltonahan yhdistelmästä.Viimeisenä muttei vähäisimpänä ovat lempikenkäni. Ostin ne mademoiselle Friandiseltä. Näissä popoissa on remmejä vaikka muille jakaa ja remmit ovat tunnetusti minulle tärkeitä. Pidän myöskin näiden pyöreästä kärjestä.

Kengät ovat aitoa nahkaa ja Friandise on tilannut ne ulkomailta. Vaikuttavan näköisinä ne soveltuvat erinomaisesti käytettäksi kaikkein leveimpien hameideni kanssa vaikka olen miettinyt niiden yhdistämistä myös muihin asuihini.


Kiitos jos jaksoitte lukea koko merkinnän.

Mademoiselle Parapluie

No comments:

Post a Comment