Wednesday, 2 March 2011

Kevätinspiraatio haussa.

Tänä keväänä inspiroidun:
  • Satumaisen synkästä classic lolitasta
  • Virkatuista asusteista ja kukista
  • Pitsirintaneuloista
  • Jakuista ja boleroista
  • Petit Trianonista ja Chemise a la reinestä
  • Sifongista
  • Victorian maidenistä ja Juliette & Justinesta
  • Memento mori ja linnun kallot
  • Keijuista
  • Dolly-keistä
  Kevät ei varsinaisesti ole lempivuodenaikani. En tiedä mistä se johtuu. Olen aina pitänyt talvesta ja syksystä huomattavasti enemmän kuin keväästä ja kesästä. Tämä vuosi on myös sikäli omituinen, etten vielä tässä vaiheessakaan ole mitenkään intoutunut suunnittelemaan kesävaatteita vaikka, normaalisti aloitan kaiken ylettömän aikaiseen.

       Classicly macabre

       Tästä inspiraation puutteesta huolimatta, tai ehkä nimenomaan sen takia päätin listata muutamia asioita jotka tuntuvat juuri nyt todella inspiroivilta. Olen tällä hetkellä todella innostunut classic ja gothic lolitan sekoittamisesta mukavan makaaberiksi tyyliksi jota voisin kutsua omakseni. Lisäksi haluan tyyliini enemmän sadunomaisuutta ja tiettyä keijukaismaisuutta.
       Olen myös ollut havaitsevani että vaikka tietyt brändit minua kiehtovatkin, itsetehdyt vaatteet ovat niitä joita pidän kaikkein mielenkiintoisimpina. Makuni on myös muuttunut paljon viime vuodesta. Puhdas gothic lolita ei juuri nyt nappaa ja moitién uusimmat printit eivät jaksa kiinnostaa. Sen sijaan olen innostunut klassista leikkauksista ja kudotuista kuvioista. Eritoten erilaiset ruusukuviot ovat hypänneet listan kärkeen.

       Täysin odotusten vastaisesti olen yllättäen saanut inspiraatiota rokokooajalta vaikka yleensä tuijotan vain viktoriaanisuutta. Petit Trianonissa käytetyt chemise-mekot kiehtovat mielikuvitustani ja jokin vastaava tulee esittämään jonkinasteista osaa kesävaatteissani. Materiaalina kevyt, leijaileva, suorastaan keijukaismainen, sifonki tietenkin.
       Muutenkin keijut ja metsätyttöily, ei niinkään mori-girl, vaan nimenomaan metänkeijuilu on alkanut kiehtoa minua. Vapaat sotkuiset kiharat joihin on lisätty seppelemäinen hiuskoriste ja yksinkertaiset selkeälinjaiset vaatteet yhdistettynä matalakorkoisiin nilkkureihin kuulostaa todellakin virkistävältä.

       Kuten jo jossain mainitsinkin sadut ja eritoten Lumikki inspiroivat minua juuri nyt todella paljon. Jotenkin yhdistelmä vaalkoinen kuin lumi, punainen kuin veri ja musta kuin eebenpuu, kuulostaa ei vain todella eeppiseltä vaan myös hyvin nostalgiselta. Ja sitä paitsi Lumikki ja seitsemän kääpiötä on eräitä makaabereimmista saduista joita olen lukenut.
       Nyt tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen tuntuu että ehkä kesä ja kevät ovat kuitenkin odottamisen arvoisia. Jos näillä aineksilla höystettyjä asuja ilmaantuu niin voin melkein varmasti sanoa että jos ei muuta niin kevääni ja kesäni tulevat näyttämään upealta.
       Mademoiselle Parapluie

       7 comments:

       1. Ihana postaus! Moni näistä ihan samoista asioista inspiroi minuakin - keijut, keveät materiaalit, ruusut ja tietenkin rokokoo... erästä tiettyä piknikkiä odotellen! ;)

        ReplyDelete
       2. Caramea: Kiitos. Mukava kuulla että nämä asiat inspiroivat sinuakin. Siitä piknikistä tulee eeppinen.

        ReplyDelete
       3. A dark spring? An interesting twist on the classically bright spring. I like the idea of having a darker, more romantic spring. A dark fairy tail definitely completes the mood.

        ReplyDelete
       4. ainsil: I find dark fairies more interesting thaan the other kind. a darker and more romantic spring is indeed what I want. Thank you for your comment.

        ReplyDelete
       5. Lumikki on aina ollut lähellä sydäntäni. (Ehkä koska minua sanottiin pienenä lumikiksi.)Ja metsäkeijuiluhan on aina ollut lempiharrastuksiani.

        ReplyDelete
       6. Lumikista tulikin mieleeni, oletko koskaan lukenut Neil Gaimanin novellin Snow Glass Apples?
        http://www.scifidimensions.com/Aug02/snowglassapples.htm

        ReplyDelete
       7. Elfie78: ^^. Lumikki on ihana ja metsäkeijuilua pitää harrastaa. Kyseistä versiota en ole vielä kerennyt lukea.

        ReplyDelete