Thursday, 26 August 2010

Syksyisiä asuja/ Autumnal Outfits

Alkava syksy on inspiroinut minua, miettimään miten tänä syksynä haluaisin pukeutua. Minulle tulee syksyisin sellainen kaipuu pehmoisiin, lämpöisiin vaatteisiin. Kaivan innoissani esiin sametteja ja villoja unohtaen autuaasti että syyskuu voi joskus olla todella lämmin.

Begining autumn has inspired me to think what kind of clothes I would like to wear this autumn. At autumn I feel the need for warm soft and cuddley clothes. I love the feel of velvets and wools and often forget that september can be quite warm.

In the heart of this autumn

Tänä syksynä minua innostavat erilaiset kudotut kuviot ja bolerot. Nilkkurit ovat taas joka syksyinen pakkomielteeni. Bolero vaatteena on näppärä koska jos lämpötila yllättäen muuttuu sen voi riisua tai pukea päälle sen mukaan. Muutenkin syksy on aikaa jolloin sään vaihteluihin varautuminen on ihan järkevään. Siispä mukana kulkee aina sateenvarjo ja jos ennustetaan sadetta laitaan jalkaan jotkut vettäkestävät jalkineet.

This autumn I am interested in different woven patterns and boleros. Ankle boots in the other hand are my everyfall obsession. I think boleros are handy because they are easy to either take off or put on according to tempature changes. Autumn is a time when sudden changes in weather is something to think about anyways. I always carry an umbrella and if it's going to be rainy I tend to wear shoes that are water resisting or from the worse end of my wardrobe.


Autumnal Elegance


Syksyisin otan myös käyttöön sukkahousut. En näe mitään järkeä polvisukkien käyttämisessä jos se tarkoittaa että jalkani paleltuvat. Bloomersit eivät ole NIIN lämpimät. Jos tavalliset sukkahousut eivät innosta niin aina voi etsiä jotain kuviollista. Lisälämpöä antavat hanskat on myös hyvä kaivaa esiin komeron syövereistä. ( Ja myönnetään että todella, todella tahtoisin paljeteilla peitetyn baskerin.)

Autumn is also the time of year for pantyhose. I don't see any reason to wear knee highs if they make my tighs freeze. Bloomers are not THAT warm. If regular pantyhose feel a bit less than exiting there is also the opportunity for patterned ones. Gloves for more warmth are good to dig out from the furthest and darkest cornes of the closet. (And let's admit it, I would love to have a sequined beret.)

Lady of Fall


Tänä syksynä olen innostunut polvimittaisista nyörisaappaista, lyhyistä jakuista ja pussybowpaidoista. Myös rintaneulat ovat yksi pakkomielteistäni. Uskon ettei aina tarvitse ostaa uutta mekkoa vaan pelkät asusteet tai pienemmät vaateostokset riittävät uudistamaan asun. Uusi hattu tai laukku voi kummasti piristää vanhaakin mekkoa.

This year I have taken by kneehigh lace up boots, short jackets and pussybow blouses. I also obsess over brooches. I believe that a new dress is not always necessery, because just some new accessories or maybe a blouse can make a compeletely new outfit. New hat or a bag can strangely renew an older dress.

Mademoiselle Parapluie.

6 comments:

 1. Ihania asuja! Varsinkin tuo viimeinen vaikuttaa todella kivalle!

  ReplyDelete
 2. Those are lovely coordinates! September is often very warm where I live too, but this post makes me hope even harder for cooler weather to wear some fall-inspired outfits.
  I was interested to see that you've started to like laceup knee high boots, as those are my "every fall obsession" (well, all around the year, really)!

  ReplyDelete
 3. DuskRose_Dreaming: I have liked them a long time but this year just seems rigth for buying them, for they are missing from my closet.

  ReplyDelete
 4. Ihastuttavia asuja tosiaan, erityisesti paljettibaskeri inspiroi aivan hurjasti!

  Haluaisin kysyä erästä asiaa näin aloittelijana kokeneemmalta, eli kun olen nyt saamassa valmiiksi ensimmäistä lolihamettani ja äskettäin huomasin että helma on jäänyt kolme-neljä senttiä liian lyhyeksi, niin että polveni näkyvät ainakin puoliksi. Onko tämä hirveä tyylirike vai pitääkö minun nyt ruveta kehittelemään jotain pidennystä helmaan kun pidän hameesta muuten juuri tuollaisena?

  ReplyDelete
 5. Anonyymi: Polvien näkyminen ei ainakaan haittaa itseäni. Useimmat brändihameet ovat muutenkin meille suomalaisilla hiukan liian lyhyitä eikä kukaan valita. Kunhan hameesi ei paljasta puolta reidestäsi niin uskoisin että se on sopiva lolihameeksikin.
  Lisäksi olen vahvasti sitä mieltä että jos pidät hameesta sellaisena kuin se on niin sinun ei lolitan sääntöjen takia tarvitse muuttaa sitä.

  ReplyDelete