Friday, 14 August 2009

Syksyasusteet top5

Autumn's galore


Kuten jotkut varmaan muistavatkin julkaisin kesän alussa postauksen jossa oli hyvin samantapainen kuva kuin tässä nyt. Nyt ei kuitenkaan ole kysen kesästä vaan syksystä. Suomessa on onneksemme neljä vuoden aikaa joka tarkoittaa että voimme käyttää lolitaa sen jokaisessa muodossa. Syksyllä alan jälleen käyttää sametteja ja raskaampia kankaita ja pakkaan kevyet puuvillat ja sifongit odottamaan kevättä. Mutta nyt kuitenkin asiaan.

SYYSASUSTEET TOP5

1. Sateenvarjo. Ilman kunnollista sateenvarjoa en pärjäisi suomen syksyssä. Setissä näkyvistä sateenvarjoista kolme on brollies galoren valikoimaa ja sen viimeisen otin vain siksi että sen turkistrimmaus on vaan niin siisti.

2. Lämmin hattu. Oli se sitten huopainen lierihattu, sievä pilleri tai rento baskeri niin syyshattu on tärkeä osa asuani kun sateinen kausi jälleen alkaa. Pitääkin koristella omani ennen niitä mainittuja sateita.

3. Hanskat. Tänä vuonna olen erityisen kiinnostunut kirkkaanpunaisista hanskoista. Ne olisivat kiva piristys harmaaseen arkeen ja ankeaan Joensuuhun.

4. Viitat. Suomessa viitat ovat liian kylmiä talvikäyttöön joten syksyisin minulla on mahdollisuus hyödyntää viittojani joita onkin kertynyt jo muutamia. Olen suunnitellut tekeväni uuden villakankaasta.

5. Saappaat ja nilkkurit. Syksy on juuri oikea aika kaivaa kaapista ne viktoriaanisia varsikenkiä muistuttavat ihastuttavat nilkkurit. Vanhaa paria voi piristää uusilla nauhoilla ja kunnon kiillotuksella.

Näiden lisäksi tarvitaan vain lämpöinen villatakki ja lukuhuopa johon kääriytyä kun ulkona sataa ja haluaa vain lukea Edgar Allan Poen runoja oman kattonsa alla, teekuppi käden ulottuvilla.

Mademoiselle Parapluie.

4 comments:

 1. Mistä nuo valkomustat saappaat ovat? Todella hienot!

  ReplyDelete
 2. http://www.vintagemartini.com

  Mutta saattaa olla että ne on jo myyty. Vintagekauppojen valikoima vaihtuu melko nopeasti.

  ReplyDelete
 3. Netistä saa niin palj on kauniita sateenvarjoja! Kaikki tosin eivät vaan ymmärrä miten joku voi etsiä täydellisä sateenvarjoa päiväkausia ja tilata sellainen joka maksaa enemmän kuin esim. kenkäpari. No en voi mäkään itse asiassa mutta silti tein näin toissapäivänä :/ Tai se etsiminen joo, mutta se hinta meni nyt ehkä tällä kertaa hieman liiallisuuksien puolille. Mutta ainakin mulla on kohta hyvin kaunis sateenvarjo...

  ReplyDelete
 4. The freelancer: Minunkin putäisi hankkia parempi sateenvarjo. Ehkä jos se olisi hiukan hienompi niin en unohtelisi/rikkoisi tai muuten hävittäisi sitä niin helposti.

  ReplyDelete