Sunday, 20 June 2010

Parfyymeistä.

Ensin näet sen kauniin jalokiven lailla kimaltavan pullon, joka on kuin pieni veistos, pala taidetta. Kätesi ojentuu pullon kristallin lailla kimaltelevaa korkkia kohden. Se napsahtaa auki niin herkästi niin hellästi. Yksi suihkaus ja ympärilläsi kukkii kokonainen tarha kukkia, tai tunnet merituulen hyväilevän tuoksun, oman tuoksusi. Tämä on parfyymi joka on tarkoitettu vain sinua varten. Hinnalla ei ole väliä. Ympäristön mielipiteellä ei ole väliä, sinun on saatava se.

Tuolta minusta tuntui kun kokeilin ensimmäistä kertaa omaa suosikki parfyymiäni, Diorin Pure poisonia. Pullo hohteli kuin helmiäinen ja tuoksu on hyvin goottilainen ja elegantti. Se ylläni tunnen itseni keveän naiselliseksi ja salaperäiseksi. Toisin sanoen tunnen tuoksun täydentävän tyyliäni.

Parfyymiä tai hajuvettä voi käyttää usealla tavalla. Oma tapani on suihkausta korkeintaan kaksi suihkausta ranteeseen ja hieroa ranteita yhteen ja lisäksi yksi suihkaus kaulalle.
Toiset suosivat tapaa jossa hajuvesi suihkaistaan ilmaan ja sitten kävellään sen muodostaman pilven lävitse. Tämä tapa antaa hyvin keveän tuoksun ja sopii tilanteisiin joissa kohdataan runsaasti ihmisiä, esimerkiksi elokuviin tai teatteriin.

Tuoksua valitessa tuli ottaa huomioon ainakin se että hajuvesi muuttuu levätessään iholla. Toisin sanoen jos tuoksu on ensimmäisen kymmenen minuutin ajan taivaallinen sekoitus ruusuja ja vaniljaa, se saattaa olla kahden tunnin päästä hirveä keitos märän koiran tuoksua ja navettaa. Onkin suositeltavaa suihkauttaa hiukan valitsemaasi tuoksua ranteelle ja antaa sen olla muutaman tunnin ajan ennen ostopäätöksen tekemistä. Tuoksua varmasti löytyy seuraavanakin päivänä.
Ja jos tuoksu muistuttaakin illalla koiranläjän tuoksua niin, virheostosta ei ole vielä tehty ja tuoksun etsintä voidaan aloittaa jälleen alusta.

Linkkejä

New vogue childrenin hajuvesipostaus

Merkkiparfyymejä myyvä nettikauppa Valikoimassa on myös Lolita lempickan tuoksuja joita ei tällä hetkellä saa Suomesta.

Black Phoenix Alchemy Lab valmistaa erilaisia goottivivahteisia tuoksuja, esimerkiksi Liisa ihmemaassa-inspiroitunut Drink me.

Mademoiselle Parapluie

8 comments:

 1. Itse rakastan Diorin Hypnotic Poisonia yli kaiken. Se oli vain pakko saada, viis hinnasta. Lempituoksuni ♥

  ReplyDelete
 2. Foxie: Diorin tuoksut ovat kaikki todella ihania. ^^

  ReplyDelete
 3. itse käytän tällä hetkellä jotain Escadan tuoksua, nimi ei muistu mieleeni. Mukavaa että joku tekee blogiinsa postauksen hajuvesistä, sillä muodissa olennaisesti myös niillä on väliä! Oi olisi ihanaa nähdä tuo pullo mitä kuvailit.. :)

  ReplyDelete
 4. Cinnamonhusky:Escadalla on kivoja tuoksuja jos oikein muistan. Ehkä joskus otan kuvan kyseisestä pullosta.

  ReplyDelete
 5. Kuten Foxie, minäkin rakastan kovin paljon Diorin Hypnotic Poisonia, mutta se ei sovi minulle... Surullista. :< Diorin hajuvedet ovat kyllä ihania<3
  Tällä hetkellä minulla on käytössä Lancomen Hypnotic ja Salvador Dalin Dalistyle eau de toilette, miten se nyt ikinä kirjotetaankaan. Harmikseni unohdin molemmat kotiin kun työssäoppimaan turkuun tulin... damn.

  ~janjan~

  ReplyDelete
 6. Janjan: Oletko kokeillut muita versioita kyseisestä tuoksusta? Poison sarjaan kuuluvat hypnoticin lisäksi Pure, Nigth ja ihan vain tavallinen Poison. Halusin itse aluksi Nigth poisonin mutta koska se ei sopinut itselleni päädyin lopulta Pure Poisoniin joka on osoittautunut ihanaksi valinnaksi.

  ReplyDelete
 7. Lolita tuoksuja saa suomesta ja ihan edullisesti...http://www.shopping4net.fi/Kauneudenhoito/Naisille/Parfyymit/Eau-de-parfum/Lolita-Lempicka.htm

  ReplyDelete
 8. Anonyymi: Kiitos tiedosta. En ollutkaan huomannut tuota sivua etsiessäni kyseistä tuoksua. Tosin siitö on jo aika pitkä aika...

  ReplyDelete