Sunday 29 March 2009

Tuulihatut

75 gr voita
2 dl vettä tai maitoa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 munaa

Kiehauta vesi ja voi yhteen. Lisää jauhota ja anna kiehua kunnes taikina irtoaa kattilasta. Nosta jäähtymään.
Kun taikina on jäähtynyt vatkaa kananmunat joukkoon. Sähkövatkain on paras tähän koska se antaa kuohkeimman jäljen. Mitä kuohkeampaa taikinasi on sitä enemmän hattusi kohoavat.
Paista hattuja 45 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Älä avaa uunin luukkua ensimmäiseen 15 minuuttiin muuten tuulihatuistasi tulaa erittäin litteitä.

Tuulihatut voi täyttää makealla tai suolaisella täytteellä. Oma suosikkini suolaisista on tuorejuusto ja kylmäsavulohi. Makeista kermavaahto on kaikkein maukkain. Jos täyttämiseen ei ole aikaa hatut voi syödä sellaisenaan tai sokerin kanssa.

Mademoiselle Parapaluie

No comments:

Post a Comment