Friday, 16 April 2010

Töitä? Minun lolitassani?

Kuten kaikki varmaan tietävät lolita ei ole kaikkein työpaikalle sopivin tyyli. Olen kuitenkin varma että muutamalla sovelluksella myös lolitaa on mahdollista käyttää työpaikalla. Myöhemmin tässä postauksessa tulen esittelemään kolme asukokonaisuutta jotka voisivat soveltua gothic lolitan työasuiksi.

Aloitetaan kuitenkin perusasioista tai pikemmin suurimmista ongelmista koskien lolitan soveltuvuutta työpaikalle.

1. Alushame

Alushame joka usein määrittää lolitan lolitaksi on useimmissa tapauksissa luokkaa valtava. Kyseisen kokoluokan alushame ei kuitenkaan sovellu työympäristöön. Pukeutuessa lolita-asuun töissä on hyvä soveltaa vain kevyttä alushametta joka antaa hameella hillityn a-linjaisen muodon.

2. Näyttävyys

Lolita on tyylinä hyvin näyttävä. Leveät helmat, rusetit, erilaiset päähineet ja niin edelleen saisivat kenet tahansa työn antajana pökertyään. Siksi töihin kannaattakin valita casualimpi, yksinkertainen asu ja jättää bonnetit ja headdressit kotiin Kaikista röyhelöisin mekko kannattaa myöskin jättää odottamaan jotain erityistilaisuutta.

3. Epäkäytänöllisyys

Isot hameet ja suuret kampaukset ovat hyvin epäkäytännöllisiä, unohtamatyta superkorkeita platformeja tai superpitkiä koristekynsiä. Älä siis käytä niitä työpaikalla vaan panosta mataliin kenkiin, sievään mutta asialliseen kampaukseen ja tyylikkäisiin hieman lyhyempiin kynsiin. Jätä myös valtavin alushameesi kotiin ja käytä jotain hillitympää.

Nyt päästänkin sitten hauskaan osuuteen. Eli asuehdotuksia.

Work 1
Work 1 by Mimi_elizabetha featuring Forever21

Ensimmäinen asuistamme sisältää liivimekon vaikka useimmiten suosittelisin käyttämään hametta töissä. Mekon päälle on kuitenkin puettu villatakki joka yksinkertaistaa mekkoa joka sinällään soveltuu juhla-asuksikin. Hiuksiin on laitettu musta satiinirusetti joka sopii pääkoristeeksi olematta turhan pramea. Asun epäkäytännölisin osa ovat kenties Minna Parikan korkokengät (joihi ainakaan minulla ei nyt ole varaa). Kengät eivät kuitenkaan ole supernäyttävät ja sopivat siksi myös työympäristöön.Work 2
Work 2 by Mimi_elizabetha featuring Marc by Marc Jacobs shoes

Toinen asumme onkin jo näyttävämpi eikä näin ollen sovellu kaikille työpaikoille. Jos olet varma että pomosi sallii sen silloin jokin tämän kaltainen on oikein kiva asu töihinkin. Muuten käytä jotain yksinkertaisempaa ja casualimpaa.Work 3
Work 3 by Mimi_elizabetha featuring Marc Jacobs bags

Kolmas asu on asuista kaikkein yksinkertaisin ja casualein. Kengät ovat matalat ja käytännölliset ja sopivat työpaikalle jossa seisotaan paljon. Käyttäisin tätä itsekin töissä.

Mielestäni jokaisella on oikeus pukeutua töihin oman persoonannsa mukaisesti. Työpaikkaetiketti salliivarmasti ainakin pieneten lolimaisten yksityiskohtien tuomisen asuun. Asusteeet, kengät, kenties pusero asiallisen bleiserin alla. JOkainen löytää varmasti oman tapansa tuoda persoonansa esiin myös työpaikalla.

Mademoiselle Parapluie

5 comments:

 1. Ihania ja tosi käytännöllisiä asukokonaisuuksia olet kasannut. Ja jäälleen tosi asiallista ja tietopainoitteista tekstiä, mitä ei yleensä enää muotiblogeista löydä^^

  ReplyDelete
 2. Candycotton: Hyvä että teksti miellytti. Pyrin antamaan tämänkaltaisissa teksteissä myös tietoa, pelkän hömpän sijaan.

  ReplyDelete
 3. Hei!
  Minä olen tekemässä opinnäytetyötä gothic lolita pukeutumisesta ja valmistan myös pari kolme asukokonaisuutte siihen liitten; niin jos sinua kiinnostaisi ja sinulla olis aikaa kertoa minulle taustatietoja lolitojen elämäntyylistä ja pukeutumisesta suomessa euroopassa ja japanissa? Tai ihan yleisluonnollisesti, ihan mitä haluat siitä kertoa. Olisin erittäin kiitollinen :)
  Sähköpostini on ventovir@ventovir.net

  ReplyDelete
 4. Todella elegantteja ja sieviä asukokonaisuusksia! Todella hyvä ideä ottaa tämä aihe esille! Varsinkin kun se nyt on useimmille ajankohtainen. Voisin oikein hyvin kuvitella pukeutuvani noihin vaatteisiin töihin mennessäni. Vaatekaupassa on hieman löyhempi tuo pukukoodi, mutta miten on jos on töissä esim. mäkkärissä tai jossain ravintolassa/kahvilassa yleensä? Sitä sietääkin miettiä... :D

  ReplyDelete
 5. Nisa-Maria: Mäkkärissä ja kahviloissa on sein univormu jolloin lilitaan pukeutumista ei voi ajatellaakaan.

  ReplyDelete