Sunday, 21 June 2009

Elämäntapatarjonta

Vaikka lolita nähdään useimmiten vain pukeutumistyylinä, niin useat brändit palvelevat myös elämäntavallisia tarpeitamme. Nämä tuotteet voivat olla hyödyllisiä, kauniita tai hemmetin outoja. Tarjolla on kaikkea kosmetiikasta aina yöpukuihin ja jopa sisustuselementteihin.

Hyödylliset.

Jotkin lolitabrändit, kuten Moi-même-moitié, tarjoavat asiakkailleen kosmetiikkaa, jonka voinee laskea jollain tasolla hyödyllisiksi elämäntapatuotteiksi. Oletusarvoisesti brändien tarjoaman kosmetiikan uskoisi olevan laadukasta kuten tarjolla olevien vaatteidenkin.

Kosmetiikan lisäksi myös peilit, päivänvarjot ja yöpuvut voivat jossain määrin olla hyödyllisiä tuotteita joiden omistaminen voi olla esteettisesti tyydyttävää. Toki ilman brändipeiliä tulee toimeen ja kaikki osaavat valita yöpukunsakin tavallisestakin kaupasta mutta niiden omistaminen on juuri sitä miksi lolita on tarkoitettukin: Hauskaa.

Henkilökohtaisesti voin sanoa että, jos minulle tarjottaisiin Moi-même-moitién huulipunaa tai yöpukua, niin tarttuisin tarjoukseen yksinkertaisesti koska se vain olisi niin lesoa (Sisäinen brändihoro jne.)
Kauniit

Kukapa ei olisi joskus unelmoinut omistavansa nenäliinan tai korurasian suosikkibrändiltään. Ne ovat vain kauniita vaikka varsinainen käyttötarkoitus puuttuu. Kukaan ei halua niistä nenäänsä brändirättiin. Sellaisella voi korkeintaan taputella silmänalusiaan hautajaisissa, häissä tai muissa vastaavissa. Nenäliinan tarpeessa oloeva lolita toimii kuten kaikki muutkin: Turvautuu paperiin.
Mitä korurasioihin tulee, kukaan ei halua rasiaa jonka hinnalla saa siihen täytteet.

Miksi näitä sitten ostellaan? Syy on yksinkertainen. Ne ovat kauniita. Niitä on kiva katsella ja esitellä muille. Muistan jonkun suomilolin joskus kertoneen omistavansa Moi-même-moitién kylpypyyhkeen. Käyttikö hän sitä siihen mihin pyyhkeitä yleensä käytetään? En tiedä. Omisti kuitenkin ja piti paljon.


Hemmetin oudot


Miten olisi brändimaapallo sisään istutellu shakkilaudalla? Tai vaikkapa lamppu? Vsai pidätkö sittenkin eniten omasta täysin toimivasta aurinkokuntamallistasi? Tässä kategoriassa kaikki käy. Tavaroilla ei varsinaisesti ole minkäänlaista käyttötarkoitusta. Ne vain ovat outoja.

Näiden ostaminen on jo todellisen brändihorouden osoitus ja sitä voi harrastaa jos on todella paljon ylimääräistä rahaa eikä sillä hetkellä todellakaan keksi mitään tähdellisempää ostosta. Kukaan ei varmaan koskaan tule tarvitsemaan mitään tämän kategorian tuotteista jollei sitten ole erittäin elämäntapapainotteinen lolita. Tosin henkilökohtainen mielipiteeni on että antiikkinen maapalla sisäänrakennetulla shakkipöydällä saa enemmän skenepisteitä kuin uusituotanto, olkoonkin Victorian maidenin.

Kuvat: Moi-même-moitié, Victorian maiden, Alice an the pirates ja Innocent world. Klikkaamalla saat kuvia isommaksi.

Mademoiselle Parapluie.

5 comments:

 1. Mukavaa että sinulla löytyy mielipiteitä joka lähtöön Mimi. Blogiasi on mielenkiintoista ja nautinnollista lukea ja tässä tuli minuakin vaivannut aihe. Mutta jos minä ostaisin itselleni hinnakkaita brändituotteita, käyttäisin niitä. "Käyttöön ne ovatkin tarkoitettu"

  ReplyDelete
 2. Asiallinen entry ja hyviä mielipiteitä.
  En tiennytkään, että Victorian maiden on valmistanut maapalloja shakkilaudoilla, varsin mielenkiintoista.
  Sen sijaan ainakin Moitiéltahan löytyy yllättävänkin paljon "normaaliin käyttöön" tarkoitettuja tuotteita, kuten esimerkiksi mainitsemasi meikit ja yöasusteet, nahkakäsineet, kaulahuivit, lasit, lautaset, kupit, lompakot, kalenterikansiot ja jopa rintaliiveihin vaihdettavat olkaimet.
  Mielestäni ei ole mitenkään väärin tai brändihoroa omistaa ja ostaa näitä pieniä "turhakkeita" brändeiltä käyttöönsä. Onhan se kivempaa juoda vaikka Moitién lasista kuin Citymarketista ostetusta vastineesta. Käyttöönhän brändien oheistuotteetkin ovat lopulta tarkoitettu.

  ReplyDelete
 3. Tuo maapallo oli niin outo että se oli pakko ottaa mukan entryyn.

  Moitién lakanat olisi kyllä aika loistavat.

  ReplyDelete
 4. Hmm, kyllä minä vaan niistäisin brändinenäliinaan, eiköhän ne voi pestä siinä kuin muutkin nenäliinat. Kangasnenäliina on ah niiin paljon ruttuista ja nuhertuvaa paperiliinaa elegantimpi ja kätevämpi.

  ..ei saakuti, mulla taitaa itseasiassa olla 3 brändinenäliinaa - ihmettelin että mitä kumman pieniä ohuita pöytäliinoja nämä on ja sungin johonkin kaapin perälle. No pitääpä kaivaa ne esiin viimeistään syysnuhan tullen.

  ReplyDelete
 5. Niin voihan ne pestä. Olenpas ollut hajamielinen tätä kirjoittaessani.

  ReplyDelete